Filtera på:
StyrelseAkademiens medlemskap

Ett medlemskap i StyrelseAkademien kan skapa nya möjligheter för både dig och din verksamhet.

 

Som medlem erbjuds du kunskapshöjande utbildningar, aktiviteter och får tillgång till vårt breda nätverk. Vi delar med oss av vår kunskap, bland annat via Kunskapsbanken, och i medlemstidningen Professionellt Styrelsearbete. Dessutom får du medlemspriser på utbildningar och tjänster.

 

Som medlem får du:

 

 

 

Medlemspriser: Du får medlemspriser på utbildningar, kurser, seminarier, utvald styrelselitteratur och olika tjänster som underlättar styrelsearbetet.

REGISTRERA

TOTALT   1 365 SEK
  Moms 25% 235 SEK
  Att betala (medlem) 1 600 SEK
villkoren

KONTAKTA OSS

HITTA LOKAL KONTAKT?

VÄLJ ETT ÄMNE

StyrelseAkademiens annonseringstjänst för styrelseuppdrag

StyrelseAkademiens annonseringstjänst för styrelseuppdrag innebär att styrelseledamöter hittar lediga styrelseuppdrag och att bolag finner externa styrelseledamöter.

Varje år är det runt 50 bolag som annonserar efter styrelseledamöter. De ser det som rätt kanal för styrelserekrytering eftersom de når exakt rätt målgrupp: kompetenta styrelseledamöter. Många av dem hittar sin externa styrelseledamot bland våra cirka 7 000 medlemmar som väljer att prenumerera på annonserna om styrelseuppdrag.

Läs mer om tjänsten här!

Förening

Compodium förstärkte sin styrelse med extern kompetens

I början av året befann sig Compodium International AB i en kraftig utvecklingsfas. Bolaget levererar molnbaserade tjänster för säkra digitala möten främst till kunder med höga krav på säkerhet och sekretess, och pandemin ökade såväl efterfrågan som kraven på bolaget. Compodium växte snabbt, både med människor och med den teknik som möjiggör digitala, hållbara och miljövänliga möteskulturer. 

Compodiums grundare Bengt Grahn kontaktade StyrelseAkademien för att ta hjälp av vår annonseringstjänst för att hitta extern kompetens till bolagets styrelse. Som medlem i vår förening kände han till att det finns hjälp att få via annonseringstjänsten. Vi kontaktade Bengt för att få höra hur det gått med rekryteringen.

Vad var det som gjorde att ni bestämde er för att rekrytera extern kompetens till er styrelse?

      - Då Compodium beslutat att påbörja arbetet med en notering, behövde vi komplettera styrelsen med delegater som hade relevant erfarenhet. Dessutom ville vi få in fler kvinnor i styrelsen då den dittills endast bestod av män.

Hur upplevde du processen från din första kontakt med StyrelseAkademien till dess att rekryteringen var klar?

      - Allt gick väldigt enkelt och fort i början. Då vi fick ett mycket stort gensvar, väl över 50 intresseanmälningar, där de flesta var mycket kompetenta, tog vår egen urvalsprocess lång tid. Vi tog oss tid att intervjua många kandidater. Efter ytterligare intervjuer och samtal fann vi våra finalister i två fantastiska kvinnor. Lyckligtvis accepterade båda att hoppa ombord.  

Den största vinningen med denna rekrytering anser Bengt vara att de snabbt och effektivt hittade synnerligen kompetenta kandidater.

"Vi hoppades på hög träffsäkerhet till riktigt kompetenta människor med vår annons
vilket visade sig vara helt rätt."

Vad vill du säga till andra som funderar på att ta in extern kompetens i sin styrelse?

      - Som entreprenör är det lätt att fastna i egna fotspår och bli hemmablind. Att våga rekrytera en extern styrelse är ett viktigt steg på företagets resa. Att ha styrelsedelegater som kompletterar och har mod att utmana en grundare blir en viktigt kugge i ett tillväxtarbete

Bengt understryker även vikten av att alla behöver arbeta för ett mer jämställt näringsliv både bland grundare, ägare och styrelsemedlemmar och ser det som mycket positivt att de fick många svar från kvinnor med hög kompetens. 

 

Nationella partners: